Комбиниран скрининг за хромозамни заболявания и прееклампсия

Извършва се в интервала от 11 до 13.5 гестационна седмица на бременността с цел изчисляване на риска от наличие на тежка хромозомна болест у плода (най-вече тризомия 21, 18, 13) и прееклампсия. повече


Фетална морфология (18-23 седмица)

Подробно ултразвуково изследване на анатомията на плода, при което може да се установят редица вродени аномалии и/или заболявания. повече


Фетална ехокардиография

Представява детайлно ултразвуково изследване на структурата и функцията на сърцето на плода. Обикновено се извършва в рамките на прегледа "фетална морфология", но може да се осъществява по всяко време във втори и трети триместър.

Амниоцентеза, хорион-биопсия, кордоцентеза

Инвазивни изследвания за вземане на генетичен материал от околоплодна течност (амниоцентеза), от хориона (хорион-биопсия) и/или съдовете на пъпната връв.


Късна фетална морфология (28-30 седмица)

Съществуват редица състояния и заболявания, които имат късна изява - след 26-27 седмица. Поради това е препоръчително да се повтори изследването фетална морфология в края на втори триместър.


Неинвазивни ДНК-тестове

Медицински център Ортогин работи в сътрудничество с няколко водещи специализирани генетични лаборатории за изследване на ДНК на плода по неинвазивен път. Всички резултати се придружават от генетична консултация.