Профилактични прегледи

Вземане на влагалищен секрет и цитонамазка. Изследване за човешки папилома вирус (HPV). Цялостна ултразвукова диагностика на женската полова система.


Съвременна контрацепция

Надеждното предпазване от нежелана бременност е важна предпоставка за избягване на усложнения, свързани с процедурите по аборт по желание. Това улеснява и евентуално забременяване в желания момент.


Консервативно и оперативно лечение на:

доброкачествени новообразувания (кисти) на яйчника, стерилитет, поликистозна болест (PCOS), ендометриоза, адетомиоза, миома на матката и др.

Диагностична и оперативна хистероскопия

Методи на избор за диагноза/лечение на ендометриални полипи, някои вродени аномалии на матката (напр. септум), усложнения след инструментален аборт или възпалителни заболявания.


Диагностична и оперативна лапароскопия

Метод на избор при ендометриоза, ектопична (извънматочна) бременност и тазово-възпалителна болест (ТВБ). Нашите специалисти имат дългогодишен опит и в оперативното отстраняване на миомни възли по лапароскопски път.


Лапаротомия

В някои случаи се налага използването на т. нар. "отворени" коремни операции. В областта на гинекологичната хирургия, МДЦ Ортогин има успешно сътрудничество с няколко специализирани болнични заведения.