Ранен биохимичен скрининг (11-13 седмица)

Извършва се в интервала от 11 до 13.4 гестационна седмица на бременността с цел изчисляване на риска от наличие на тежка хромозомна болест у плода (най-вече тризомия 21, 18, 13). повече


Фетална морфология (18-23 седмица)

Подробно ултразвуково изследване на анатомията на плода, при което може да се установят редица вродени аномалии и/или заболявания. повече


Фетална ехокардиография

Представява детайлно ултразвуково изследване на структурата и функцията на сърцето на плода. Обикновено се извършва в рамките на прегледа "фетална морфология", но може да се осъществява по всяко време във втори и трети триместър.

Късен биохимичен скрининг (14-19 седмица)

Позволява да се определи риска от наличие на тежка хромозомна болест у плода, най-вече когато по някаква причина не е извършен ранен скрининг.


Късна фетална морфология (28-30 седмица)

Съществуват редица състояния и заболявания, които имат късна изява - след 26-27 седмица. Поради това е препоръчително да се повтори изследването фетална морфология в края на втори триместър.


ДНК-анализ

В Ортогин се извършва ДНК-анализ по неинвазивен (кръвен тест) и инвазивен път (хорион-биопсия, амниоцентеза). Всички резултати се придружават от генетична консултация.