Неинвазивен ДНК-тест
Harmony на Roche

Имаме удоволствието да Ви предложим един от най-
точните неинвазивни ДНК- тестове (НИПТ) в света на изключителна цена - 980лв.

Това стана възможно бла-
годарение на дългогодиш-
ната колаборация между ОРТОГИН и някои от водещите генетични лаборатории в Европа и САЩ.

02/03.11.2019г.

Завърши и третата част на нашия ежегоден курс посветен на трети триместър на бременността.

Този път домакин на проявата бяха нашите дългогодишни партньори от Инфинита, които представиха и новия си шоурум.

За екипа на Ортогин беше особено вълнуващо, тъй като експериментирахме с нещо ново - решаване на комплексни клинични случаи чрез интерактивен тест.

Тази форма на дискусия е най-успешната, която сме прилагали досега и със сигурност ще присъства в следващите издания на курса през 2020г.01/02.12.2018г.

В град Пловдив успешно стартира нашата най-нова инициатива - теоретичният и практически обучителен курс "Първи триместър на бременността".

Това е първата част от поредица курсове, които ще запознават специалистите с най-новите и значими достижения в областта на феталната медицина и акушерството.

През месец Юни, в град София, ще се проведе теоретичния и практически обучителен курс "Втори триместър на бременността", а през Ноември, 2019г. - теоретичния и практически обучителен курс "Трети триместър на бременността".01.12.2016г.

Ново признание за нашата компютърна система за мониториране състоянието на плода по време на раждането - QSL Protocol.

Преди няколко дни едно от най-реномираните научни международни списания - European Journal of Obstetrics & Gynecology (EJOG) публикува последните резултати от дългогодишната работа на нашия екип.

Това е поредното доказателство за стойността на тази иновативна система, базирана на метода "квантитативна кардиотокография".

Цялата статия можете да прочетете тук.

 


 

01.06.2016г.


В Медико-Дентален Център Ортогин вече функционира напълно автоматизирана система за мониториране състоянието на плода по време на бременността (от 28 гестационна седмица до раждането).

QDSP Protocol извършва компютърен анализ на данните от кардиотокографското изследване (т. нар. "запис на тоновете на плода" или NST - non stress test) и Доплер на феталните съдове.

Разработването на тази система продължи повече от 7 години и е резултат от съвместната работа на международен екип (лекари, статистици, епидемиолози, програмисти и не на последно място - пациенти), ръководен от д-р Петър Игнатов.

Методиката представлява световна новост и България е първата страна, в която започва да се прилага.

За момента пълната функционалност на системата е дъстъпна само в МДЦ Ортогин.

Още в началото на 2015г. създадохме уеб-базиран интерфейс за анализ на данните от доплеровото изследване. В момента разработваме сървърен клъстер и допълнително приложение към съществуващия софтуер, което ще позволи на всички желаещи медицински центрове, частни практики и болнични заведения да се възползват и от анализ и на локално извършени кардиотокографски изследвания. Така, QDSP Protocol ще бъде достъпен във всяка точка на страната. Надяваме се това да доведе до промяна в заболеваемостта и смъртността при новородените в национален мащаб.

В момента софтуерът е достъпен за всички желаещи. Необходима е единствено безплатна регистрация, с последваща оторизация. QDSP Protocol online.

ОПТИМА - диагностичен пакет от ново поколе-ние в началото на бременността

За първи път в България, ОРТОГИН въвежда иновативен пакет от 7 изследвания:

  • Комбиниран скрининг за хромозомни заболявания
  • Ранна фетална морфология
  • Фетална ехокардиография (изследване на анатомията на феталното сърце)
  • Неинвазен ДНК-тест Harmony*
  • Оценка на риска от прееклампсия (високо кръвно налягане по време на бременност)
  • Оценка на риска от спонтанен аборт
  • Оценка на риска от преждевременно раждане

15/16.06.2019г.

Курсът "Втори триместър на бременността" беше проведен в условията на още по-голям интерес от страна на нашите колеги, за което благодарим от името на целия екип на Медицински Център Ортогин!

Благодарим и на болница Вита, база 2, за любезното домакинство!03.06.2017г.

Медицински Център "Ортогин" проведе обучителен курс:

"Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър. Оценка на състоянието на плода".

Акцентът беше поставен върху придобиване на теоретични и технически умения, необходими за извършване на оценка на състоянието на плода, въз основа на резултатите от Доплерово и кардиотокографско изследване.

Спонсор и домакин на проявата беше "Инфинита".03.12.2016г.

В началото на декември се проведе практически курс по ултразвукова диагностика на тема:

„Ултразвуков скрининг в първи триместър, Фетална морфология, Доплерови изследвания, 3/4D“.

Гост лектор беше д-р Петър Игнатов от МДЦ "Ортогин", който проведе практическата част на курса.

Благодарим на "Инфинита" за чудесната организация и гостоприемство, които направиха възможно това, надяваме се, полезно събитие:

10.05.2016г.


QSL Protocol e компютърна експертна система за оценка на състоянието на плода по време на раждането, чрез компютърен анализ на данните от кардиотокографското изследване (т. нар. "запис на тоновете на плода" или NST - non stress test).

През 2015г. беше публикуван последния систематичен доклад) на една от най-реномираните световни научни организации - Cochrane collaboration, според който QSL Protocol е първата система в света, която доказано води до значително намаляване (с около 50%) на случаите с кислороден недостиг у плода и новороденото. Пряко следствие от това е и значително намаляване на заболеваемостта и смъртността при новородените.

Според дългогодишни наши проучвания, използването на QSL Protocol в клиничната практика води и до статистически значимо намаление в честотата на оперативните родоразрешения (Цезарово Сечение, форцепс и вакуум екстракция).

Всяко нормално раждане, водено от нашите специалисти се проследява с тази система, за да се осигури възможно най-благоприятна прогноза за психо-моторното развитие на новороденото дете.04.04.2016г.

В началото на 2015г. излезе от печат монографията:
"Мониториране на плода по време на раждането".

Книгата е посветена на съвременните аспекти в кардиотокографското изследване. Поставен е акцент върху връзката с алкално-киселинното състояние (АКС) на плода, както и на най-новите компютърни методи за интерпретация на получените находки. 

Предназначена е предимно за специалисти и специализанти по АГ и акушерки, но може да бъде полезен източник на информация и за студенти по медицина, както и за пациенти.

Създателят на система за
оценка състоянието на бебето
при раждане разказва за
откритието си

Интервю с д-р Игнатов в сайта
за научни новости "OffNews"


 


QSL Protocol гостува
в предаването "Преди обед"
на bTV.

Един разговор за иновации
и социално предприемачество.


"Доктор Компютър"

Интервю с д-р Игнатов в 
Списание 8


Какво не знаете за феталната
морфология?

Интервю в 2 части с д-р Игнатов
в интернет портала "Мама, татко
и аз".